Gluténmentes sós teasütemény
Ha egy finom, gyorsan és egyszerűen elkészíthető gluténmentes sós ropogtatnivalóra vágyunk, ez a rizslisztes teasütemény ideális választás lehet.
Hozzávalók:
33 dkg rizsliszt
20 dkg margarin
1,5 dkg só
1 db tojássárgája
1 dl tejszín
Elkészítés: A lisztet a sóval összekeverem, belemorzsolom a szobahőmérsékletű margarint, majd összegyúrom a masszát 1 db tojássárgájával és 1 dl tejszínnel. A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtom, majd sütőpapírba csomagolom, és a hűtőben pihentetem minimum fél órán keresztül. Ezután tojással lekenem a felületét, majd kis kockákra vágom. Végül reszelt sajttal és szezámmaggal megszórom a tetejüket, és 180 fokon megsütöm előmelegített sütőben.