Egy kezdő cukrász tanuló receptjei

Linzer

Linzer

Gluténmentes zabpelyhes keksz

2019. február 18. - linzer

Gluténmentes zabpelyhes keksz

Ma délután a kislányommal sütöttük meg ezt az elképesztően finom sütit. Nagyon egyszerű recept, még egy eleven 2 évessel is könnyen elkészíthető, a siker pedig garantált. 

Hozzávalók:
250 g vaj
1 bögre barna cukor
1 bögre kristálycukor
Másfél bögre földimogyoró vaj
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília őrlemény
4 és fél bögre gm zabpehely
1 bögre gm csoki csepp
1 bögre M&M’s

Elkészítés:
Elektromos habverővel keverjük össze a lágy vajat, a cukrokat, a földimogyoró vajat és a tojásokat. Adjuk hozzá a szódabikarbónát, a vanília őrleményt, és a gm zabpelyhet, majd alacsony fokozaton keverjük egyneművé. Végül dolgozzuk bele a csoki cseppeket és az M&M’s drazsékat. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzünk kézzel formázott nagyobb golyókat, majd 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre őket. Nyomjunk a tetejükbe néhány M&M’s drazsét, és pár percig hagyjuk őket a tepsin hűlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://linzer.blog.hu/api/trackback/id/tr7814635102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása