Gluténmentes zabpelyhes keksz
Ma délután a kislányommal sütöttük meg ezt az elképesztően finom sütit. Nagyon egyszerű recept, még egy eleven 2 évessel is könnyen elkészíthető, a siker pedig garantált. �
Hozzávalók:
250 g vaj
1 bögre barna cukor
1 bögre kristálycukor
Másfél bögre földimogyoró vaj
3 tojás
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vanília őrlemény
4 és fél bögre gm zabpehely
1 bögre gm csoki csepp
1 bögre M&M’s
Elkészítés:
Elektromos habverővel keverjük össze a lágy vajat, a cukrokat, a földimogyoró vajat és a tojásokat. Adjuk hozzá a szódabikarbónát, a vanília őrleményt, és a gm zabpelyhet, majd alacsony fokozaton keverjük egyneművé. Végül dolgozzuk bele a csoki cseppeket és az M&M’s drazsékat. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzünk kézzel formázott nagyobb golyókat, majd 170 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt süssük készre őket. Nyomjunk a tetejükbe néhány M&M’s drazsét, és pár percig hagyjuk őket a tepsin hűlni.