Egy kezdő cukrász tanuló receptjei

Linzer

Linzer

Sampite

2019. január 29. - linzer

 

Sampite

Gyerekkoromban az egyik kedvenc édességem a sampite volt. Ez a habos finomság a mai napig nagy népszerűségnek örvend Vajdaságban és a volt Jugoszlávia egyéb területein. Ma gluténmentes verzióban készítettem el. Őrülten finom, de csak azoknak ajánlom, akik szeretik és bírják a nagyon édes süteményeket. Enyhén szólva nem diétás.

Tészta
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál rizsliszt

Cukorszirup
750 g cukor
14 evőkanál víz

Hab
10 tojásfehérje
10 evőkanál cukor

A tojásokat kettéválasztom. A tojásfehérjét kemény habbá verem, félidőben hozzáadom a cukrot. A tojássárgáját egy nagy tálba teszem, kikeverem kézi habverővel, majd a felvert tojásfehérjém egy kis részét alaposan elkeverem a sárgájában, ezután a többi fehérjét már óvatosan keverem el a masszában. Végül a lisztet is hozzákeverem finom, de határozott mozdulatokkal a tésztámhoz. Lapra kenem. 180 fokon előmelegített légkeveréses sütőben készre sütöm, majd hagyom kihűlni.

A cukorsziruphoz felforralom a cukrot a vízzel. Akkor lesz kész, ha olyan sűrű, mint a méz. Közben 10 tojásfehérjét kemény habbá verek, a 10 evőkanál cukrot pedig folyamatosan, kanalanként adagolom a fehérjéhez. Ha már kemény a habunk, akkor elkezdjük szintén kanalanként hozzáadagolni a forró cukorszirupot. Végül 5 további percig verjük a habunkat. A piskótára ráhalmozzuk a habot, szépen eldolgozzuk, majd a tetejét megszórjuk porcukorral. Hűtőben pihentetjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://linzer.blog.hu/api/trackback/id/tr3914597288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása