A tökéletes piskótatekercs
Azt hiszem, megtaláltam a tökéletes rizslisztes piskótatekercs receptjét. 1 óra alatt elfogyott az egész. � A tésztához 5 tojásból, 10 dkg cukorból és 13 dkg rizslisztből piskóta felvertet készítünk. Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot. A sárgáját egy nagy tálban kézi habverővel kikeverjük, a felvert fehérje kis részét alaposan elkeverjük benne, a maradékot már óvatosan, de határozott mozdulatokkal keverjük bele. Végül a lisztet is hozzákeverjük a masszához. Kb 40x30 cm-es lapra kenjünk sütőpapírra kibélelt tepsiben, majd 180 fokon megsütjük. Amint kivesszük a sütőből, lelisztezzük a tetejét (természetesen rizsliszttel), majd átfordítjuk egy lisztes papírra, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Megvárjuk, míg kihűl, majd lekenjük lekvárral. Feltekerjük, porcukrozzuk, kb 2,5 cm-es szeletekre vágjuk. Borzasztóan finom.