Egy kezdő cukrász tanuló receptjei

Linzer

Linzer

Gluténmentes isler recept

2018. december 17. - linzer

Gluténérzékeny vagyok, így magamnak gluténmentes változatban készítem el a finomságokat. A képen látható rizslisztes islert szinte minden héten megsütöm, ez az egyik kedvenc süteményem.

Az isler a linzerhez hasonlóan gyúrt omlós tésztából készül. Egy rész cukrot, két rész zsiradékot, három rész lisztet, valamint egyéb járulékos anyagokat tartalmaz. Elkészítése a következőképpen alakul: átszitálom a lisztet és a porcukrot, majd összekeverem ezeket a darált dióval, belemorzsolom a vajat, végül hozzáadom a tojássárgáját, és addig gyúrom intenzíven, amíg a tészta össze nem áll. Sütőpapírba csomagolom, majd a hűtőben pihentetem. Kézi nyújtófával 5 mm vastagságban kinyújtom, sima szélű kiszúróval kiszaggatom. 180 fokon megsütöm. Csak akkor nyúlok hozzá a tésztákhoz, ha teljesen kihűltek, máskülönben összetörnek (viszont, ha kihűltek, egyáltalán nem törnek). Barackízzel összeragasztom őket, majd hűtőbe teszem. 30 dkg csokit vízgőz felett megolvasztok, belekeverek egy kis olajat, hogy szép fényes legyen a csokibevonóm, majd az islereket belemártom a csokimasszába, végül rácson lecsepegtetem (nekem sosem lesz fényes a bevonóm, mert nem szeretek sok olajat használni). Mi a suliban olajat adunk a csokihoz, de a tanárom szerint a legjobb megoldás olaj helyett a kakaóvaj használata, ami nem volt itthon nekem, de legközelebb kipróbálom, és megírom a tapasztalatokat.

Tészta:
30 dkg rizsliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
6 dkg darált dió
1 tojássárgája
Töltelék: 30 dkg barackíz
Bevonó: 30 dkg csoki

Ezt a sütit még a nem gluténérzékenyek is jóízűen megeszik, nagyon finom, szeretettel ajánlom Mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://linzer.blog.hu/api/trackback/id/tr1514494188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása