Egy kezdő cukrász tanuló receptjei

Linzer

Linzer

Nagymamám csokitortája gluténmentesen

2018. december 27. - linzer

Nagymamám csokitortája gluténmentesen

A nagymamám egyik kedvenc tortája volt ez a csokitorta. Gyakran készítette, szép emlékeim fűződnek ehhez a finomsághoz, így felnőttként én is szívesen sütöttem meg a családnak. Amikor kiderült, hogy gluténérzékeny vagyok, kicsit módosítottam a recepten, és így is borzasztóan finom.

A recept a következő:

Felverünk 8 tojássárgáját, egy egész tojást és 200 gramm cukrot. Hozzáadunk 240 gramm darált diót, fél tasak gluténmentes sütőport és 6 felvert tojásfehérjét. 170 fokon 1 órán keresztül sütjük. Amikor kihűlt a piskóta, két részre vágjuk.

Felverünk 5 egész tojást, 180 gramm porcukrot és fél tasak gluténmentes vaníliás cukrot, majd tűzhelyen kézi habverővel keverjük, amíg be nem sűrűsödik a krém. Hagyjuk kihűlni. 180 gramm étcsokit 2 kanál vízzel vízgőz felett felolvasztunk. Lehűtjük, majd hozzákeverjük a krémhez. 270 gramm vajat kikeverünk, és szintén hozzáadjuk a krémhez. A krémet a két piskótalap közé töltjük.

300 ml Hulala habtejszínt felverünk, majd a nagy részével bevonjuk a tortánkat, valamint habzsákba töltjük, és formákat nyomunk a torta tetejére. 100 gramm étcsokit vízgőz felett felolvasztunk, hozzákeverjük a habtejszínünk maradékához, majd szintén habzsák segítségével a csokis habbal is díszítjük a tortánkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://linzer.blog.hu/api/trackback/id/tr9314518066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása